Ten Dries On Wheels.

 

Jaarlijks organiseren we Ten Dries On Wheels, een rondrit met zijspannen, trikes en oldtimers met start en aankomst in de gebouwen van Ten Dries.

Ten Dries On Wheels is een brussenactiviteit. Brussen zijn BRoers en zUSsen van een kind met een handicap. Brussen staan wel eens in de schaduw van hun broer of zus en daarom willen we een activiteit aanbieden die hen in de bloemetjes zet.

 

Zondag 26 juni 2016 - 6de Ten Dries On Wheels

 

Op zondag 26 juni was het zo ver: Ten Dries On Wheels – de 6e editie intussen.

De dag begon  goed want het regende eens niet… Om 9u sijpelden de eerste medewerkers binnen, klaar om er een superdag van te maken. Lange gang gedeeltelijk ontruimen, bar klaarzetten, frigo’s vullen, tafels zetten, taarten snijden – iedereen was in de weer. Om 10.45u kwam de eerste rijder toe – de koffie was net klaar.

 

75 rijder en bijrijders  genoten ’s middags van de intussen traditionele frietjes met stoverij.Om 13u kwamen de gasten aan en een half uurtje later konden we er aan beginnen.

Iedereen kreeg zijn plaatsje toegewezen, hier en daar werd een kussen onder de benen gestoken, een helm opgezet, nog snel van plaats gewisseld en we dan konden we vertrekken. De colonne bestond uit 18 zijspannen, 13 oldtimers, 3 trikes, 2 médics en 1 bezemwagen en werd begeleid door 18 wegkapiteins – goed voor een groep van 55 voertuigen.  25 bewoners met hun brussen, 4 oud-leerlingen, 3 externen en 16 begeleiders reden door Lotenhulle, Poeke, Ruislede,  Aalter en Bellem, hier en daar zwaaiend naar bekenden en onbekenden.  Na goed anderhalf uur landden we terug in Ten Dries waar een mega-dessertbuffet op ons wachtte. Een letterlijke en figuurlijke kers op de taart…

 

Dank aan iedereen die dit evenement mee mogelijk maakte! Rijders en bijrijders, wegkapiteins, personeelsleden, vrijwilligers, de (ex-)bewoners en hun familie, de vele dessertmakers, Erwin Wuyts die de Lutosa-frietjes sponsorde, Nathalie Wyns die schitterende foto’s maakte, Karel De Ceuleners en Geert Verbeke voor het uitstippelen van de rit, het KlusTeam en iedereen die ik vergeten zou hebben: FERME MERCI!

Ik hoop jullie allemaal terug te zien op zondag 25 juni 2017, voor de 7e Ten Dries On Wheel!

Valerie.

 

 

_____________________________

Overzicht vorige edities

_____________________________

 

 

 

De 5e Ten Dries On Wheels was een succes!
Er kwamen 34 kinderen met hun broer(s) en/of zus(sen), goed voor 48 kinderen.
Omdat er nog plaatsen vrij waren konden nog 3 toeschouwertjes mee, een totaal van 51 kinderen. Met een colonne van 17 zijspannen, 2 trikes en 18 oldtimers trokken we gisteren richting Ursel.
We werden begeleid door 18 wegkapiteins. Zij zorgen er voor dat de zijstraten en kruispunten worden afgezet zodat de colonne bij elkaar kan blijven. Daisy en Evelien reden mee als ‘médics’, elk met een motard. Samen met de bezemwagen bestond de colonne dus uit 58 voertuigen!

 

 

 

 

 

Ik wil langs deze weg iedereen bedanken die hielp om van Ten Dries On Wheels een super evenement te maken: alle mannen en vrouwen van de zijspannen, trikes en oldtimers, de wegkapiteins, de vele collega’s en vrijwilligers, familie, Geert Verbeke, de mensen die taarten en desserts maakten, de technische dienst, de keuken, de logistiek en de medische dienst. Bijzondere dank ook aan Erwin Wuyts, voor de sponsoring van de Lutosa-frietjes. Ferme merci! Jullie hebben gisteren vele harten warm gemaakt!

PS: Ook  speciale dank aan de weergoden: ze waren ons weer gunstig gezind

 

 

 

De 4e Ten Dries On Wheels was een knaller!

Er gingen 55 kinderen en adolescenten mee (uit 34 gezinnen).

De colonne bestond uit 34 voertuigen: 20 zijspannen, 2 trikes en 12 oldtimers en werd begeleid door 13 wegkapiteins. Het was eens supermooie rit langs Hansbeke, de Kraenepoel in Bellem en de velden van Meigem. De zon was van de partij en dat maakte het geheel helemaal af!

Ik wil graag iedereen bedanken die Ten Dries On Wheels mogelijk maakte: de chauffeurs van de zijspannen, trikes en oldtimers, de wegkapitiens, McCain, bakkerij Haenebalcke, de logistiek, de taartenbakkers en dessertmakers en de vele, vele vrijwilligers! Een welgemeende dank want zonder jullie is Ten Dries On Wheels niet mogelijk.

De volgende editie gaat door op zondag 21 juni 2015.

Dus kruis alvast die datum aan in jullie agenda!

 

bekijk hier foto's van de editie 2014

 

 

 

 

 

 

 

Hier kan u de  foto's zien van de vorige edities.