Skip to main content
Klas Kimberly 2324

De eerste week! 04 tot 08 september 2023

Maandag 04 september 2023

We zijn al goed van start gegaan in de klas!

Op maandag hebben we een nieuwe verjaardagskalender gemaakt. Dit maken we met tekeningen van een taart die we versieren. Daarna komt de datum erbij en ook een foto van onszelf. We laten zeker nog het eindresultaat eens zien. 😉

We hebben allemaal pennendozen gekregen. In de pennendozen hebben we een schaar, een gom, een potlood, lijm, een pen, een fluo-stift… Die kregen ook allemaal een label met onze naam. Zodat het duidelijk is van wie iets is. Ook Janique kwam in onze klas om ons hierbij te helpen.

In de namiddag zijn we naar de sporthal gegaan. We gingen terug met de fiets naar de sporthal in 2 groepen. De opwarming was tikkertje standbeeld. Daarna deden we het bekende spelletje ‘2 is te weinig en 3 is teveel’. Als afsluiter deden we het spelletje ‘Ik verklaar de oorlog aan’. Dit klinkt heftiger dan het eigenlijk is. 😊

 

Dinsdag 05 september 2023

Dinsdagochtend komt Bernd in de klas. We hebben overlegd waarover we willen leren tijdens project. Daarna moest de tuin wat opgeruimd worden. Het had nog wat ‘liefde’ nodig. Dit betekende eigenlijk wat onkruid wegnemen zodat ons tuintje weer aangenaam is om in te zitten.

Na de speeltijd kwam Pieter in de klas en startten we onze eerste rekenles. Het was even wennen om terug aan de slag te gaan met rekenen. We moesten er nog wat inkomen. 😉

Dinsdagnamiddag tijdens de eerste muziekles zongen we Bob Marley’s ‘Three Little Birds’. Daarna vertelde en speelde Joris een lange Afrikaanse legende over Boezéroe en koning Kwazi. De boodschap van het verhaal is dezelfde als die in het lied: every little thing, is gonna be alright. We eindigden met een guitig tekenfilmpje bij het lied.

 

Ook op dinsdag kregen we een nieuwe zetel in de klas om te chillen, lezen, … Een cadeautje van de ‘JYSK’ Zedelgem. We zijn er superblij mee en de zetel wordt goed gebruikt! 😉

 

Woensdag 06 september 2023

Op woensdagochtend komt Mieke altijd in onze klas. We hebben een nieuw vak ‘creatief met taal’. Het is eigenlijk het schrijven van deze blog samen met de klas. Zodat iedereen en ook de ouders al onze avonturen kunnen lezen en bekijken.

Na de speeltijd deden we ook voor de eerste keer taal. Ook aan het vak taal moesten we even wennen. We zijn goed van start gegaan. Janique kwam ook in onze klas en maakte ook met Mattias een boekenwijzer.

 

Donderdag 07 september 2023

Op donderdagochtend komt Bernd opnieuw in onze klas. We hebben dan het vak ‘maatschappelijk rekenen’. We herhaalden: een punt, een lijnstuk en een rechte. We leerden ook de 3 verschillende soorten rechten: rechte, gebroken lijn en gebogen lijnen. Als afsluiter maakten we een tekening met enkel deze lijnen.

Na de speeltijd kwam Mieke terug in onze klas. We herhaalden de verlengingsregel. Daarna gingen we terug aan de slag met ons taalboek.

Tuur & Taha

In de namiddag stond er levensbeschouwing op het programma:

Zedenleer

We trekken opnieuw naar de villa dit schooljaar voor zedenleer. We zijn met een groepje van vier: Renée, Xiano, Lindert en Jakob. Als rode draad doorheen dit schooljaar hebben we als thema: ” wonen/mijn thuis”.

We behandelen verschillende woonvormen rondom de wereld met daaraan gekoppeld verschillende culturen, godsdiensten, klimaatproblematieken en andere, verleden en heden, oorlog en vrede…Ook woonvormen van dieren komen aan bod.

We beginnen in onze eigen school en brengen de verschillende thuislanden van onze kinderen in Ten Dries in kaart. Daarvoor trekken we de klassen rond en vragen naar de thuislanden. We hebben er al veel: Sudan, Turkije, Iran, Syrië, Roemenië, Indonesië, Algerije, Slowakije, Somalië, België en … we zijn nog niet rond geraakt.

Godsdienst

Vandaag de eerste keer levensbeschouwing en we doen dit met klas Kimberly en klas Els samen. Voor godsdienst zijn we met 6 leerlingen – Tuur, Mackenzie, Félien, Korneel, Mattias en Tristan. We overliepen wie er in ons groepje zit en wie er in de 2 klassen zit, weten we de familienaam van iedereen, wanneer zijn we jarig, hoe oud zijn we of worden we, … We maakten ook een nieuwe tekening voor op onze map.

Islam

– Onze vakantie
– Kennismaken met de klas, vak en klas afspraken– Koran

 

Vrijdag 08 september 2023

Op vrijdagochtend hebben we met Bernd en Kimberly de speelplaats opgeruimd. We brachten veel spullen naar het containerpark van onze school. We verplaatsten de banken in een mooie halve cirkel en brachten de trampoline bij de speeltuin. We herstelden de boxen van de blokken en kussens. We veegden ook veel bladeren weg.

Na de speeltijd gingen Lindert, Jakob, Mattias en Nastaran zwemmen. Tuur en Taha bleven in de klas. We zwemmen altijd op vrijdag en de bedoeling is om binnenkort met de hele klas samen te zwemmen.

We gingen naar de administratiemedewerker Alain. We brachten de klascomputer naar Alain om alle oude dingen van de computer te gooien. Onderweg gingen we de dymo en een pakketje ophalen bij de schooldirecteur Patrick. We zijn terug geweest naar Alain om de oplader te brengen omdat het lang ging duren om onze klascomputer op orde te zetten. Daarna hebben we verder geschreven aan deze blog.

Op vrijdagnamiddag bij Elly maakten we de ‘flosh’ van touw om aan onze bladwijzer te hangen.  Om ons te helpen kwam de vrijwilligster Liliane in de klas.

Tuur & Taha