Skip to main content
Klas Kimberly 2425

Weekverslag 9 tot 13 september 2024

Maandag 9 september 2024

Op maandagochtend begonnen we met ons weekend te vertellen. Ondertussen kwam iedereen rustig de klas binnen. Vrij actieve weekends. Daarna keken we naar “de week van karrewiet” en deden we de actuaquiz. 5/5 Goed geluisterd en onthouden! Knap!

Het tweede uurtje gingen we individueel aan het werk met spelling.

Muziek

In de muziekles spelen we het vervolg van onze kenningsmakingsbingo. Er zitten vraagjes in, uitbeeldopdrachten en raadsels. Telkens we een lijn vrijspelen, roepen we: Bingo! Daarna oefenen op ritme spelen met het lichaam. We stappen en klappen: stap-stap – klap, stap-stap – klap. Eerst traag, dan snel, en op het einde spelen kunnen we mee spelen met Queen: We will, we will rock you…

Sport

Tijdens sport gingen we voor de eerste keer terug naar de sportzaal. Wel spannend want af en toe was er een hevige regenbui vandaag.
Tijdens de opwarming deden we “tikkertje stopcontact”. Er waren 2 tikkers. Als iemand getikt was, ging die met z’n armen gebogen staan. Een leerling die nog vrij rondliep kon de getikte leerling bevrijden door met z’n 2 armen tussen de armen van de getikte leerling te gaan.
Daarna deden we een memoryspel. De eerste leerling liep naar de kegels en keek naar het kaartje onder de kegel. Was het kaartje juist dan nam de leerling het kaartje mee. Was het kaartje niet juist, dan legde de leerling het kaartje terug en vertelde hij/zij aan de medeleerlingen welk kaartje het was. Niet gemakkelijk om te communiceren bij de sport!
Het volgende spel was “mastermind”. De eerste leerling legde 5 gekleurde kaartjes in een welbepaalde volgorde. An of Lies zeiden hoeveel kaartjes juist lagen. De foute kaartjes nam de leerling weer mee. Hij/zij communiceerde aan de medeleerlingen hoe de kaartjes zeker niet mochten liggen. Dit spel duurde tot alle gekleurde bolletjes in de juiste volgorde lagen.
Na de sport gingen we terug naar school. Het begon lichtjes wat te spetteren. Enkele meters voordat de stappers aankwamen, kwam er een hevige regenvlaag. Lopen!

 

Dinsdag 10 september 2024

Op dinsdagochtend gingen we individueel met spelling aan de slag.
Het tweede uurtje werkten we in onze taalgroepjes. Lindert en Jakob werkten samen aan de herhalingsoefeningen.

Na de speeltijd deden we verder met taal.
Het uurtje voor de middag deden we ook nog rekenen.

Zwemmen

Lindert, Mattias en Nastaran gingen zwemmen. Ondertussen deden Taha, Jakob en Abderahim nog wat rekenen in de klas.

 

Woensdag 11 september 2024

Op woensdagochtend gingen we individueel met rekenen aan de slag. Abderahim werkte met Bernd aan lessen metend rekenen.

Na de speeltijd gingen we met onze taalgroepjes aan de slag. Lindert, Jakob en Tuur maakten al hun eerste toets van dit schooljaar!

Tijdens wero vertelde Kimberly over de werkzaamheden die zullen plaats vinden op school. Want vandaag werd de grote torenkraan geplaatst. Er werd verteld wat er zal gebouwd worden, hoelang dit zal duren en over de eerste steenlegging. Ook werd er verteld over de nieuwe tent op de speelplaats.

 

Donderdag 12 september 2024

Op donderdagochtend gingen we met onze taalgroepjes aan de slag. Lindert, Jakob en Tuur werkten nog verder aan hun toets.
Het tweede uurtje werkte iedereen individueel aan rekenen.

Crea

Tijdens crea gaan we verder met onze vaas met bloemen. Lindert, Mattias, Taha, Nastaran en Tuur kozen voor een stukje schilderdoek en olieverf. Deze werkjes zijn klein omdat het restjes olieverf zijn van Elly. En dat werd spannend! We deden handschoenen aan want met White Spirit onze handen wassen is een beetje gevaarlijk. Maar…ze waanden zich echte kunstschilders zoals Ensor.

Jakob en Abderahim hadden liever een groter werkblad en kozen voor een A3 papier en kleuren eerst de vaas en de tafel met wasco. De achtergrond (muur)schilderen ze met waterverf. Ook zij deden erg hun best.

We zijn TOPPIE begonnen allemaal tijdens crea!

Godsdienst

Deze namiddag begonnen met een nieuw lied voor ons rustmoment bij de start van de les. Alleen, Tuur was niet akkoord met mijn keuze. Hij vond het lied maar niets; het bracht hem helemaal geen rust. Ik had nog 3 andere liedjes in mijn lijst staan en tijdens het tekenen voor onze map, werd tussen Tuur en Matthias gekozen voor een nieuw geschikt lied voor ons rustmoment. Voor wat afwisseling lieten we het tekenen na een half uurtje voor wat het was voor deze week. Volgende week doen we daarmee verder. We speelden het laatste stuk samen het babbelspel. Ook daarmee gaan we volgende week verder.

Zedenleer

Eerst gaan Lindert en Jakob alle klassen rond om de verkiezingen aan te kondigen van een vertegenwoordiger voor de leerlingenraad. Elke klas kiest één iemand. De eerste leerlingenraad gaat door op woensdag 23 oktober.

Daarna leren we het scheppingsverhaal kennen van de de Naomi uit Nieuw-Zeeland, eeuwen geleden ontstaan en steeds weer doorverteld. Vaak mooie verhalen… en ze worden verteld omdat mensen op zoek zijn naar verklaringen: hoe de wereld is ontstaan, waarom het regent, waarom het dag is en waarom nacht, …. Maar zijn ze ook waar? Of zijn ze verzonnen? Daarover moeten we nadenken…Heeft ook elke Godsdienst zo’n scheppingsverhaal, ook het Christendom en de Islam? We willen die wel eens horen van Els en Mohi. En ja, hoor, Lindert, binnenkort leren wij ook over de oerknal. Want bij zedenleer volgen wij de wetenschap.

Islam

Deze week hebben wij het gehad over de betekenis van het geloof, wat houdt het geloof in? Wie is de God (Allah) en de betekenis van de geloofsgetuigenis. Wij beëindigen de les met Koran.

 

Vrijdag 13 september 2024

Op vrijdagochtend maakten we in project een slinger met behulp van een stappenplan. De kleuren mochten willekeurig gekozen worden. Maar de kinderen kozen ervoor om de slinger te maken in de kleuren van de Olympische spelen. Geen probleem! We knipten blauwe, zwarte, rode, gele en groene stroken. Daarna maakten we telkens een reeks van de 5 kleuren en maakten ze dan allemaal aan elkaar. Trots op het resultaat!

Na de speeltijd gingen we allemaal individueel met rekenen aan de slag. Het tweede uurtje werkten we aan taal. Taha en Abderahim maakten een toets van taal.

Na de middag onthulden we het raadsel van de week: “7300 ton ijzer in de hoogte”. Alweer werd het meteen geraden in de klas. Maar Kimberly zei niets dus ontstond er toch nog twijfel. Het antwoord was: De Eiffeltoren!

Het laatste uurtje deden we een les ‘rots en water’: Sterk staan. Dit gebeurde samen met klas Els. Aangezien het droog was, deden we de oefeningen buiten onder de tent.

Fijn weekend!