Skip to main content

Steun ons

Doe een gift

Ten Dries ontvangt subsidies, maar de dromen en noden zijn vaak groter dan de subsidies mogelijk maken. Dus zoeken we extra middelen voor hulpmiddelen, activiteiten en infrastructuur. Om onze werking een hart onder de riem te steken, kan u een gift doen. U kan kiezen voor een eenmalige of maandelijkse gift. Wat u ook kiest, elke gift telt voor ons!

Voor giften vanaf € 40 op jaarbasis ontvangt u van ons een fiscaal attest. Hiermee kunt u 45% van je gift recupereren via belastingvermindering. Concreet betekent dit dat:

 • Schenkt u gedurende een jaar in het totaal € 40, dan kost het u uiteindelijk € 22, terwijl Ten Dries wel € 40 ontvangt.
 • Schenkt u gedurende een jaar in het totaal € 100, dan kost het u uiteindelijk € 55, terwijl Ten Dries wel € 100 ontvangt.

Wenst u zo’n fiscaal attest? Stuur dan een e-mail naar onthaal@tendries.be met daarin uw rijksregisternummer en adres.

Steunen kan op 3 manieren:

 1. Door te storten op onze giftenrekening BE87 8900 1480 8594 met als mededeling ‘gift’.
 2. Via domiciliëring, hiervoor graag dit formulier invullen
 3. Door deze QR code te scannen met uw bank app:

Weet dat een honderdtal kleuters, jongeren en adolescenten heel dankbaar zijn voor uw steun!

Wijnactie

Het oudercomité van ten Dries verkoopt het hele jaar door wijn. Steun Ten Dries en bestel nu enkele flessen via het formulier. De wijnen zijn steeds uit voorraad leverbaar. Alvast hartelijk dank en Santé!

 • Schuimwijn Cava Mas Macia 

Een goede droge evenwichtige Spaanse schuimwijn (Brut) met fruitig boeket, gemaakt van de Macabeo en de Xarellodruif. Ideaal als aperitief.

 • Rode wijn Las Brisas

Fijne en elegante aroma’s met intense aanwezigheid van rode vruchten. Hij smaakt evenwichtig en vo, met gekonfijte aroma’s, framboostoetsen en een licht vlezige structuur. Eentje voor fijnproevers.

 • Witte wijn Macon Villages, Domaine de Choirzeau

Een chardonnay met een toets van wit fruit, lichtvet met voldoende frisheid. Lekker bij gevarieerde slaatjes en rijke visgerechten.

-> Speciale acties (informeer hiervoor gerust)

 • Champagne Veuve Reuther

Champagne Brut. Fruitige geur.
Sappige en zachte aanzet.
Soepele smaak

 • Rosé wijn Terres d’Orb Rosé

Cave de Roquebrun, Vin de Pays de l’Orb, droog.
Prachtige fuchsiakleur met cassis en frambozen in de neus.
Pittige en karaktervolle smaak.

Wijnactie Champagne
Wijnactie Rosé

Wenskaarten

Haal deze unieke wenskaarten in huis en steun daarmee Ten Dries.

U kunt kiezen tussen 2 soorten wenskaarten:

 • 5 wenskaarten met verschillende tekeningen van kinderen uit Ten Dries. (€5 per pakje van 5 kaarten)

 • 5 wenskaarten met verschillende inspirerende quotes. (€5 per pakje van 5 kaarten)

 

Bestellen kan via onthaal@tendries.be

Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger maak je echt een verschil in het leven van de kleuters, jongeren en adolescenten in Ten Dries. Door jou kunnen we meer! Levenskwaliteit is een sleutelwoord in het werken met kleuters, jongeren en adolescenten met een motorische of meervoudige beperking. Als vrijwilliger speel je daarin een belangrijke rol.

 In een kennismakingsgesprek bekijken we graag wat je wilt bieden, en hoe dit in onze werking past. Er is geen voorkennis vereist. We zoeken occasionele vrijwilligers voor specifieke activiteiten en vaste vrijwilligers die zich willen engageren op regelmatige basis gedurende een langere periode.

 Enkele mogelijke taken:

 • Hulp in de leefgroepen: naschoolse activiteiten, sport, vrije tijd, …
 • Hulp in de klassen: lezen, schrijven, koken, crea, …
 • Hulp bij het therapeutisch zwemmen
 • Hulp tijdens de vakantieperiodes
 • Meegaan op uitstap
 • Wandelen met een kleuter, jongere of adolescent
 • Logistieke ondersteuning: naaien van bepaalde materialen, hulp bij evenementen, uitvoeren van klusjes, …

Wat bieden we? Een warme omgeving, een inspirerende ervaring, dankbaarheid en voldoening. Als occasionele of vaste vrijwilliger ben je verzekerd en word je ondersteund door professionele medewerkers. Voor vaste vrijwilligers zijn er jaarlijks een aantal vormingen en ontmoetingsmomenten.

Meer weten? Mail ons vrijwilligersteam, bel naar 09 371 60 66 of gebruik het contactformulier.

De jongeren zijn blij dat je er bent. Ze maken mijn dag goed met hun glimlach, hun babbeltje of opgestoken hand.

Els

Mijn vrijwilligerswerk in Ten Dries geeft mijn leven een meerwaarde. Als ik een voormiddag met de kinderen/adolescenten mag bezig zijn, ga ik steeds met een warm gevoel naar huis.

Lieva

Ik help maar twee uurtjes per week, maar ik krijg zoveel meer uren dankbaarheid terug!

Amandine

Het vrijwilligerswerk in Ten Dries ervaar ik als één van de meest positieve zaken in mijn leven, voel mij als iemand die een steen of beter klein keitje, verlegt in een rivier op aarde.

Liliane

De glimlach van de kinderen en adolescenten maakt je dag goed.

Marc

Partnerschap

Ten Dries heeft dromen die niet kunnen gerealiseerd worden zonder hulp van anderen. Veel bedrijven, verenigingen en clubs kijken verder dan enkel de eigen werking. Samenwerken met anderen wordt een onvergetelijke ervaring die verbindt en inspireert. Zeker als het over een project gaat met maatschappelijke meerwaarde.

Wij dromen van…

 • Sportverenigingen die door sponsoracties hun sportprestaties nog meer betekenis geven.
 • Bedrijven en organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen in woord en daad samen met Ten Dries.
 • Partners die samen met ons investeren in de toekomst van de kleuters, jongeren en adolescenten op Ten Dries.

En misschien wil onze nieuwe partner wel…

 • Geïnspireerd worden door getuigenissen van sprekers van Ten Dries.
 • Een zinvolle en originele teambuilding door een dagje te komen samenwerken met de kleuters, jongeren en adolescenten in Ten Dries.
 • Gebruik maken van onze vergaderzalen in een mooie, groene omgeving.
 • Met ons nadenken over andere manieren waarop Ten Dries ook hem of haar kan helpen groeien.

Heeft u interesse om samen iets uit te werken? Contacteer ons via tendries@tendries.be of T09 371 60 66. Wij zijn benieuwd naar uw ideeën!

Ten Dries bouwt

Elke ouder droomt van een mooie toekomst voor zijn kind. Voor kinderen met een motorische en meervoudige beperking is er behoefte aan extra zorg en ondersteuning. In Ten Dries stellen we alles in het werk om kinderen en adolescenten met een motorische en meervoudige beperking te begeleiden naar een kwaliteitsvol leven. Jammer genoeg is onze inzet niet voldoende. We kampen met plaatsgebrek en onvoldoende aangepaste infrastructuur. Om onze huisvesting, school en therapie de nodige extra ruimte te geven, gaan we bouwen. Stap per stap. In 2019 werden voor het secundair onderwijs alvast twee ruime klaslokalen met elk een aparte rustruimte gebouwd, een gemeenschappelijke binnenruimte en een aangepaste badkamer. Nu kijken we uit naar de volgende stap.

We gaan een nieuwbouw zetten voor vier leefgroepen met slaapkamers, leefruimte, tuin, … Het voorontwerp van onze nieuwbouw is klaar. De werken zelf starten in september 2023. Aan het subsidiedossier zijn we nog volop aan het werk, maar we hopen zo’n 40% a 50% bekostigd te krijgen door de overheid. We hebben dus nog een aanzienlijk bedrag nodig om ons bouwproject te kunnen realiseren. Daarom vragen wij uw hulp.

We merken dat heel wat mensen Ten Dries een warm hart toedragen. Met onze actie ‘Ten Dries bouwt’ haalden we vorig jaar een mooi bedrag op van meer dan € 37.000. Ook dit jaar hopen we op uw steun. Dit kan via een eenmalige gift, maar u kunt ons ook steunen met een maandelijkse gift. Ons nieuwbouwproject is een werk van lange adem en als we kunnen rekenen op uw maandelijkse bijdrage, geeft ons dat de nodige houvast. Groot of klein, elk bedrag telt. Het kan al vanaf € 5/maand ofwel € 60/jaar. Het enige wat je moet doen, is de registratie op onze website in orde brengen.

Voor giften van minstens € 40 op jaarbasis ontvang je van ons een fiscaal attest. Hiermee kunt u 45% van je gift recupereren via belastingvermindering. Mail ons voor meer info of bel ons via 09/371 60 66. Alvast hartelijk dank!

Steun via Trooper

U kan door online shoppen Ten Dries steunen via Trooper door één extra klik te maken. Van uw aankoopbedrag zal Trooper ons circa 5% schenken zonder dat uzelf extra moet betalen. Meer dan 600 webshops doen mee met deze actie:

 • Electronica & multimedia: Coolblue, Krëfel, Mediamarkt,…
 • Speelgoed: Bol.com, Dreamland, Fun, Hema,…
 • Vakantie: Booking.com, Expedia, Cheaptickets, Centerparcs, Landal,…
 • Kledij: Torfs, JBC, Torfs, Zalando Lounge, de Bijenkorf,….
 • Parfum en make-up: ICI Paris XL, Farmaline, De Online Drogist,…
 • Cadeau’s: FonQ, Your Surprise, Tadaaz, Mamzel, Coolgift…
 • Eten en drinken: Collect&Go, Takeaway, Wijnvoordeel,…
 • En nog veel meer…

Bestel via www.trooper.be/tendries

Trooper werkt goed en hoe meer mensen erover horen, hoe beter. Dus deel deze manier van online winkelen met familie en vrienden en steun zo Ten Dries.