Skip to main content
Klas Kimberly 2324

Weekverslag 04 tot 08 december 2023

Maandag 04 december 2023

Op maandagochtend verliep het iets anders dan gewoonlijk. We startten in de gang met alle klassen samen. We zongen samen Sinterklaasliedjes en ondertussen konden we ons schoentje ophalen. Want de Sint en zijn pieten hadden er iets in gestopt. Mmm… Veel lekkers!
Toen we in de klas kwamen, vertelden we over ons weekend aan elkaar.
Het tweede uurtje kwam Sofie in de klas om een les ‘rots en water’ te geven. Door de vakantie, een vrije dag en dergelijke was het een eindje geleden dat we nog eens een les hadden gehad. Na de les vulden de kinderen ook nog een kleine evaluatie in over de les.

Na de speeltijd keken we naar karrewiet want dit hadden de kinderen nog te goed. We bespraken nog enkele feiten. Ook werd het raadsel van de week gegeven.
Raadsel van de week: goed smeren vanwege een gevaarlijk gat.
Na al deze zaken te hebben besproken, werkten we ook nog in ons rekenboek.

Sport 

Tijdens sport warmden we ons op aan de hand van een Sinterklaasliedje. Kimberly maakte er een filmpje van. Veel kijkplezier!
Bij het eerste spel waren we verdeeld in 2 groepen. De kinderen van elke groep stonden zig zag tegenover elkaar. De eerste leerling gooide de bal naar de leerling schuin tegenover zich. De laatste leerling gooide de bal in hoepel (of schoorsteen).
Bij het tweede spel was het precies een estafette in groepjes van 2. De eerste leerling ging de bal halen, kwam terug naar de startplaats en gooide de bal in de hoepel (of schoorsteen). Daarna ging de leerling de bal gaan halen, legde de bal terug op z’n plaats en liep terug naar de andere leerling van het groepje. Daarna startte de andere leerling.
Als afsluiter deden we terug ‘dood of levend’. We kennen het spelletje nu al een beetje van de weken ervoor. We deden het nu een stukje sneller.

 

Dinsdag 05 december 2023

Op dinsdagochtend deden we verder met ons project van de vogelhuisjes. We maakten het dakje erop aan de hand van een scharnier. Ook boorden we een gaatje aan de voorkant zodat de vogeltjes gemakkelijk naar binnen kunnen. Het zijn al echte pareltjes!
Ondertussen werd er ook nog gelezen, getest en therapiën uitgevoerd. Dus het was een in- en uitgeloop van kinderen in de klas.

Na de speeltijd verzamelde iedereen terug in de gang. We zongen voor de laatste keer eens al de Sinterklaas liedjes. Want morgen is het zover! Sinterklaasontbijt en bezoek van de Sint. Drukke woensdag voor de boeg!
Na het oefenen, verdiepten we ons in de werkboeken van rekenen. Enkele kinderen zitten bijna aan het einde van hun boek. Kimberly zou graag nog de toetsen afnemen voor de vakantie. Dus moet er wel nog wat doorgewerkt worden. 🙂

Muziek 

In de muziekles vertelt Joris eerst de finale van het boek ‘de club van lelijke kinderen’. En jawel, ze slaagden er in om generaal Issimo te verjagen en weer een fijn land op te bouwen.
Daarna speelden we weer op de boomwhackers. We oefenden op in het ritme spelen, maar dat blijft moeilijk hoor. Je vindt een filmopname van ‘sinterklaas kapoentje’ op de blog.
En dan leerden we ook nog het nieuw lied voor nieuwjaar kennen en zingen.

boomwhackers kapoentje

 

Woensdag 06 december 2023

Op woensdag stond er een speciale dag op het programma.
Het begon allemaal in de leefgroep met een heerlijk Sint ontbijt! Chocolade, klaaskoeken, snoepjes… Genieten van de foto’s!

Na het Sinterklaasontbijt verzamelden we in de kinézaal want daar kwam Sinterklaas. Een groot evenement met liedjes, kadootjes en zoveel meer…

 

Donderdag 07 december 2023

Op donderdagochtend hadden we maatschappelijk rekenen. Aangezien de Sint gisteren kadootjes bracht, wilden de kinderen graag zeeslag spelen. Dat kon! Want in zeeslag worden de coördinaten geoefend, wat ook een onderdeel is van maatschappelijk rekenen. Het werd een team: Taha en Lindert tegen Jakob en Nastaran. Het werd spannend! Eerst team Jakob aan kop, daarna team Lindert. Uiteindelijk won het team Nastaran en Jakob!

Na de speeltijd werkten we aan taal. Taha en Nastaran gingen met Mieke mee voor een les taal. Daarna werkten ze individueel aan spelling. Zodat Mieke kon lezen met Nastaran, Taha en Lindert.
Bij Kimberly bleven Lindert en Jakob. Lindert werkte nog een herhalingsles taal af. Daarna werkte ook Lindert aan spelling, net zoals Jakob.

Godsdienst 

Na het stiltemoment gaan we aan de slag met het verhaal van Jozef en Maria die zich moeten gaan inschrijven in het bevolkingsregister en er onderweg geen plaats is om te logeren. Ze verblijven in een stal waar Jezus geboren wordt. Het verhaal wordt verteld vanuit 3 sterren. 1 ster brengt de koningen naar Jezus en een andere ster toont de weg aan de herders. De laatste ster verblijft aan de stal. We maken daarrond een werkblad en vullen ook onze adventskalender aan.

Zedenleer 

Vandaag tijdens zedenleer brengen we wat licht binnen. Kerstbomen zijn eigenlijk al zéér oud. De oude Germanen zagen dat sparren “groen” bleven in de winter. Daarom dachten ze dat deze bomen magische krachten hadden en zetten ze in hun huis. Op 21 december vierden ze de Midwinter, en nu nog altijd. We hebben dan de kortste dag en natuurlijk ook de langste nacht. Het lijkt zo niet misschien, maar vanaf dan is het elke dag weer langer licht!

Islam 

Vandaag beginnen wij een nieuw thema: goed gedrag in de islam (inleiding)
Wij bekijken verder de film van vorige week (Mohammed: de laatste profeet)
Wij beëindigen de les met Koran

Vrijdag 08 december 2023

Op vrijdagochtend werd het raadsel onthuld: Ozonlaag!
Zo kwam er een micro-les over UV-straling en freongassen. Nu weten we ook een antwoord op de vragen: Wat is ozon? Waar bevindt zich de ozonlaag? Waardoor is de ozonlaag dunner geworden? Hoe beschermen we ons tegen teveel zonnestraling?

Daarna begonnen we met ons nieuw wero thema: Niet alle natuur leeft!
De eerste les deden we allemaal proefjes en legden we ook uit waarom het zo was.

Zwemmen 

 

Crea 

De gel platen doen nog steeds hun dienst. We gaan al iets meer naar de kerstsfeer met de ronde vormen van de kerstballen…