Skip to main content

Ten Dries On Wheels op zondag 23 juni 2024

Op zondag 23 juni organiseren we al voor de 12e keer Ten Dries On Wheels: een rondrit met zijspannen, trikes en oldtimers met start en aankomst aan de gebouwen van Ten Dries.

Informatie voor ouders en kinderen

Ten Dries On Wheels is een brussenactiviteit. Met de brussen worden de broers en zussen bedoeld van een kind met nood aan extra ondersteuning. Zij staan wel eens in de schaduw van hun broer of zus. Daarom is het belangrijk om af en toe extra aandacht te geven aan die brussen.

De rit bestaat uit een vijftigtal kilometer in en rond Landegem en duurt ongeveer anderhalf uur.

Terwijl de kinderen met hun broers en zussen op weg zijn, hebben ouders, familie en vrienden tijd om bij te praten en te genieten van een drankje en gebak op het mooie terrein van Ten Dries.

De rit start om 14u. Alle deelnemers moeten zich ten laatste om 13u aanmelden.

Inschrijven kan tot 1 juni en kost € 8 per gezin. Het inschrijvingsgeld kan de dag zelf worden betaald.

Heb je vragen, dan kan je steeds terecht bij Valerie D’Hoker.
valerie.dhoker@tendries.be of 09/371 60 66

Informatie voor chauffeurs

Het zou bijzonder fijn zijn voor de kinderen en jongeren van Ten Dries, en voor hun broers en zussen, indien u hieraan wilt deelnemen.

Voor kinderen die problemen hebben om zelfstandig te zitten, voorzien we een begeleider vanuit Ten Dries. Voor de kleinsten zijn er oldtimers. Voor onze stoere binken zijn er trikes. De colonne bestond vorig editie uit net geen 40 voertuigen!

Wij ontvangen u graag om 12u voor een warme maaltijd, u gratis aangeboden door Ten Dries. Indien uw bijrijder graag mee-eet, kost dit € 10. Betalen kan ter plaatse.

De kinderen komen vanaf 13u en om 14u start de rit. Gezien het gaat over kinderen met een motorische beperking, hebben we gekozen voor een tocht van een vijftigtal km in en rond Landegem. Het is de bedoeling om ten laatste om 16u terug in Ten Dries te zijn.

Voor het begeleiden van de colonne doen we beroep op een lokale ploeg met veel ervaring op dit gebied.