Skip to main content

Maandag: Tijd voor Crea met Elly. Vandaag is het strand aan de beurt. Daarom schilderen we met echt zand van de zee. Er zitten zelfs piepkleine schelpjes bij. Op het einde van de les vertelde Elly nog een verhaal van Ensor: “De maskerade”. We kozen uit dit boek voor ons volgend project allerlei soorten clowns. Maar daarover volgende week meer…

Tijd om te zwemmen of te sporten!!
In het zwembad leren de begeleiders de kinderen nog wat beter kennen dus voorlopig is alles zeer rustig. Later zal er wat meer gevarieerd worden met enkele oefeningen. Maar nu zetten we voornamelijk in op het drijven op de rug, en zo zelfstandig mogelijk voor wie dat kan!! Ook de nekkragen doen we hiervoor even aan om ons te helpen. We eindigen in een grote cirkel en maken een draaikolk waarin we dan kunnen blijven drijven.

Tijdens het sporten …

Na de middag is er tijd voor het onthaal en vertellen we op het gemak over ons weekend. Daarna is er nog wat taal in groepjes. Diethe en Ruth gaan eerst mee met Mieke & Tiffany en werken met de Loesmethode. Ondertussen blijven Mackenzie en Hava Nur in de klas en krijgen een opdracht. Louis en Zubeyr moeten goed luisteren of ze de opdrachten juist uitvoeren. Dit vonden ze best grappig, Louis mocht zelfs eens proberen om ook 1 van de opdrachten te doen (hoor je de letter ‘f’ in juf??)   
Nadien gaan ook Mackenzie & Hava Nur nog even mee met Mieke en Tiffany om te werken.