Skip to main content

Tubeknijper

Deze knijper zorgt ervoor dat je gemakkelijk alle tandpasta uit de tube krijgt, zonder dat de vingers veel kracht moeten zetten. Voor sommige kinderen is een tandpastatube ook beter te hanteren met dit hulpmiddel. O.a. hier te verkrijgen. De flacon van Theramed is voor sommigen ook gemakkelijker hanteerbaar.

Mengkraan met hendel

Een mengkraan kan ook al toegankelijker zijn dan een kraan met twee knoppen. Hanteren van deze kraan vraagt weinig kracht en is makkelijk in gebruik (omdat je niet tegen de richting moet indraaien (bv bij eenhandig handelen). Een thermostatische mengkraan verhoogt nog de veiligheid. Kranen met een verlengde hendel of met een sensor zijn ook toegankelijk.

Antislip douche- of badmat 

Antislip zorgt voor meer veiligheid en voorkomen van vallen. Dit bestaat niet alleen in een ‘mat’ maar kan ook aangekocht worden in ‘antislipstickers’. 

Handgreep voor badrand of badkamerwand

Zorgt voor steun bij het in en uit bad gaan. O.a. hier te verkrijgen.

Stoel in de douche

Het plaatsen van een stoel in de douche (uiteraard op een veilige manier) zorgt voor sommige kinderen voor meer stabiliteit tijdens het wassen. Op die manier verkrijgen ze ook meer zelfstandigheid. Er zijn eenvoudige modellen van douchestoelen in de handel te verkrijgen. Een plastic tuinstoel kan soms ook een oplossing zijn.