Skip to main content

Beste lezer,

Het nieuwe jaar is volop gestart. Einde schooljaar 21-22 namen we afscheid van 21 leerlingen. Dit schooljaar startten we met 24 nieuwe leerlingen: 6 kleuters, 9 jongeren en 9 adolescenten. Na de eerste vier weken zijn oude en nieuwe leerlingen goed geland in hun klas en leefgroep en draait het multidisciplinair team van onderwijs, therapie, begeleiding en zorg op volle toeren.

Niet alleen de nieuwe leerlingen beginnen aan hun eerste schooljaar, dat geldt ook voor mij. Graag stel ik me aan u voor, mijn naam is Rianne Welvaarts. Ik volg Luc Goossens op als directeur van MFC Ten Dries. Na een korte periode van overdracht heeft Luc eind juni het stokje aan mij overgedragen. Luc Goossens geeft een pracht organisatie door met een gemotiveerde professionele ploeg. De scholen en het MFC vormen samen een warm nest voor de leerlingen en ieder biedt vanuit de eigen discipline, maar afgestemd en in gezamenlijkheid, het beste voor elk kind.

In zoverre ben ik in een gespreid bed geland. In navolging van Luc zie ik voor mezelf een belangrijke taak om mede de voorwaarden te bewaken en de organisatie te bestendigen in haar eigen kracht en de medewerkers te ondersteunen in de kwalitatieve zorg voor onze leerlingen. Verder borduur ik graag verder op de traditie van Ten Dries, als organisatie ontstaan vanuit ouders, om ouders te ondersteunen en mede op basis van hun noden Ten Dries verder uit te bouwen. Er wachten ook nog enkele spannende uitdagingen die ik graag met het bestaande team zou opnemen. Zo benoem ik de stijgende prijzen van energie, voeding ed, de geplande nieuwbouw, de verdere verduurzaming en vergroening van Ten Dries, de druk op de arbeidsmarkt die ook hier voelbaar wordt en de versterking van de samenwerking met onze buren van de volwassenwerking Verburght en manege Dennenhof.

De eerste vier maanden waren voor mij een gouden start waarin ik vanuit de verschillende activiteiten en opbouw naar het nieuwe schooljaar Ten Dries en veel kinderen en ouders heb mogen leren kennen. Met veel goesting neem ik deze mooie opdracht op me.

Vriendelijke groeten,
Rianne Welvaarts

Navolgend delen we nog een aantal interessante gebeurtenissen van de afgelopen maanden. In de komende maanden houden we u graag met deze nieuwsbrief verder op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Ten Dries.

Brandoefening Brandweerzone Centrum

Enkele vrijwillige slachtoffers kregen elk een rol en een plek toegewezen in het gebouw. Zodra iedereen op zijn plaats aanwezig was, kon de oefening beginnen. Het (valse) brandalarm ging af en alle procedures werden in werking gesteld. Een ideaal leermoment voor alle betrokken partijen om de werkwijze en de procedures beter op punt te stellen. Benieuwd? Bekijk hier het filmpje.

Xandres zomerverkoop 2022

We hebben er even moeten op wachten (door het coronavirus), maar we mochten eindelijk terug genieten van een stockverkoop van het gekende Belgische kledingmerk Xandres. Een deel van de omzet wordt geschonken aan Ten Dries. Een zeer welkom duwtje in de rug nu de start van het nieuwbouwproject in zicht is.

Dodentocht 2022

Er werden op vrijdag 12 augustus heel wat kilometers gewandeld tijdens de Dodentocht 2022! Mario Vermeersch, de vader van één van onze kinderen, wandelde samen met enkele vrienden ten voordele Ten Dries! Ook één van onze adolescenten, Matthieu Eenoo, ging de uitdaging aan. Met glans legde hij de 65 km af!

Inclusief Engels Taalkamp 2022

Een inclusief Engels taalkamp … dat klinkt toch als muziek in de oren?! Op een speelse manier en creatieve manier leerden kinderen van Ten Dries én van buiten Ten Dries samen de Engelse taal beter kennen. Vertellend, zingend en dansend dompelden ze zich stap voor stap onder in dit taalbad. Nice work!

ERGO TIP: Hoe maak je de computer toegankelijker voor je kind?

 • Laat kind recht voor de pc zitten en zorg voor een goede uitgangshouding!
 • Verwijder onnodige informatie op bureaublad en/of maak duidelijke mapjes met alle dingen die veel gebruikt worden
 • Maak de pictogrammen groter op bureaublad: Volg hier de stappen!
  • Klik rechtermuisknop > beeld > grote picto’s OF CTRL + bladerwieltje
 • Zorg voor contrast tussen het bureaublad en de pictogrammen (achtergrondkleur) of centreer de foto: Volg hier de stappen!
  • Typ ‘bureaublad’ in de zoekbalk en stel je achtergrond in
 • Maak de muispijl groter en kies een aangepaste kleur:
 • Maak gebruik van aangepaste linten in Word en PPT
 • Plaats een snelkoppeling om de pc sneller uit te schakelen = meer info bij de ergo’s
 • Stel veel gebruikte webpagina’s in als startpagina of maak gebruik van de bladwijzerbalk: Volg hier de stappen!
 • Gebruik een voorleesfunctie om zaken te laten voorlezen:
  • Om in te schakelen: houdt de windows-toets en de ‘+’ ingedrukt, klik op ‘play’