Skip to main content

In het BuSO is het schoolthema dit jaar De Teletijdmachine. Dit project zorgt voor verbinding tussen alle klassen en de medewerkers.

We reizen het hele jaar door tijd en ruimte. Ook techniek en machines zullen aan bod komen.

In het eerste trimester reisde iedere klas terug naar een specifieke periode uit het verleden: de oertijd, de middeleeuwen, het wilde westen, … Iedere klas koos zelf waarover zij graag wilden bijleren.

Wanneer er plots twee oude Romeinen ten tonele verschijnen, blijkt dat het hoog tijd is om de kennis over de periode van de Grieken en de Romeinen bij te schaven. De leerlingen bereidden zelf een workshop voor om van elkaar bij te leren over een specifiek onderdeel waar ze zich in verdiepten.

In het tweede trimester spelen de klassen een groot ruimtespel: sterrenslag. Daarmee leren we bij over ons eigen zonnestelsel. Niets is ons te ver of te veel… want daarna reizen we nog verder in het universum en in onze fantasie: welke planeten zouden er nog allemaal (kunnen) bestaan?

Bij de sterrenslag worden we vakkundig ondersteund door “De creatieve stem”, een organisatie gespecialiseerd in techniek en technologie en gesubsidieerd door Dynamo – project, Onderwijs Vlaanderen.