Skip to main content

Van 24 april tot 28 april 2023 organiseerden we voor alle leerlingen een sportweek in Ten Dries.

Het opzet van de week was heel eenvoudig: we verplaatsen ons in die week zo actief mogelijk naar een onbekende plaats: Bestemming X.

Via een filmpje kregen de leerlingen, op een mysterieuze wijze vanuit een donkere kelder, enkele tips en maakten ze kennis met BLIEP.

BLIEP, een lieve robot die ons allemaal heel veel succes kwam wensen en heel nieuwsgierig was naar onze resultaten.

 

MAANDAG 24 april: Cluster DE BONSAÏ en DE BERK

Met een groep van 35 leerlingen en 25 medewerkers, vrijwilligers en ouders verplaatsten we ons in 4 niveaugroepen te voet of per fiets naar bestemming X: MEIGEM

4 routes die op maat uitgestippeld werden. Aan de hand van knooppunten en foto’s. Routes die tijdens de voorbereidingen tot 3 keer toe moesten aangepast worden wegens wegenwerken.

Tweewielers, driewielers, aangepaste fietsen en loopbuggy’s werden gebruikt als verplaatsingsmiddelen. Sommige groepen vertrokken vanaf Ten Dries, anderen werden ergens te velde gedropt en moesten eerst hun fiets zoeken (Fietsen die veilig en wel bij mensen in de buurt geparkeerd stonden). Een hele belevenis voor sommige leerlingen. Onderweg werd er regelmatig een stop ingelast waar opdrachten uitgevoerd moesten worden.

Op bestemming X, bij Ann en Luc, werden we goed onthaald. We konden er genieten van een lekkere sandwich en een plaspauze om daarna aan de terugweg te beginnen.

Onderweg werden sommigen onderworpen aan een dopingcontrole, hier en daar werden er toch verdachte resultaten waargenomen.

Iedereen MOE maar enorm voldaan op het einde van de dag… een sportdag waardig!

   

DINSDAG 25 april: Cluster DE BEUK en DE MEIRELINDE

Met een groep van 30 leerlingen en 20 medewerkers, vrijwilligers en (groot)ouders werd de groep gedropt op bestemming X: De BRIELMEERSEN

Bij de start in Ten Dries moesten de leerlingen eerst op zoek gaan naar een aantal puzzelstukken. Het maken van de puzzel leverde een rebus op. Deze ontcijferen leverde geheime boodschappen op richting de onbekende bestemming.

Ter plaatse werden de leerlingen onderworpen aan verschillende uitdagende sportproeven en werd er samen gepicknickt.

 

WOENSDAG 26 april: Cluster DE APPELBOOM

De kleuters en de TOBIAS leerlingen verplaatsten zich allemaal met loopbuggy’s en paarden. Zij bereikten veilig en wel bestemming X: MERENDREE

Al wandelend, al joggend, in draf en in galop maakte deze groep het jaagpad langs de vaart onveilig. Onderweg werden er sportproeven uitgevoerd met de parachute en met ballen.

Tijdens de frisse heenrit konden we ons opwarmen met een heerlijke tas soep. Na een sportieve, muzikale opdracht vanuit zit op een groot zeil keerden we off-road terug. Een hele belevenis.

Na een gezamenlijke picknick konden de leerlingen genieten van een meer dan welverdiend middagdutje.

   

DONDERDAG 27 april: Cluster DEN IEP en DE KERSELAAR

Met 23 leerlingen en 20 medewerkers, vrijwilligers en (groot)ouders werden we in de nabije buurt in verschillende groepen onderworpen aan een fietstocht, een wandel/looptocht en een uitdaging op blote voeten langs een bizar pad.

Een panne met de fiets kan de groep niet tegenhouden om op bestemming X te geraken, de loopbuggy’s werden afwisselend gebruikt door leerlingen en medewerkers. Dat betekende dat ook de leerlingen de loopbuggy’s moesten voortduwen met een heel gewicht erin. Er werd gepuft en geblazen, maar er werd vooral niet gedacht aan opgeven of niet-kunnen.

Het blote voetenpad was een opdracht dat sommige leerlingen, maar ook sommige medewerkers eigen grenzen deed verleggen. Comfortabel is wat anders. Gelukkig waren er voetbaden voorzien aan het einde van het pad.

Na de middagpauze verplaatste de groep zich samen naar bestemming X: het park aan het kasteel van de barones van Landegem. Een overgoten zonnige namiddag die startte met een relaxatiemoment op het grasplein, maar al snel veranderde in een actieve opdracht met rollen en tuimelen.

 VRIJDAG  28 april: SLOT

Op vrijdag kregen we terug bezoek van BLIEP.

Hij kwam eens luisteren en kijken hoe alles verlopen was. Elke groep heeft een filmpje en foto’s getoond van hun sportieve dag.

Leuk om te zien wie er wat allemaal gepresteerd heeft.
BLIEP was trots op alle prestaties.

De werkgroep Ten Dries SPORT kijkt terug op een zeer geslaagde week met dank aan alle leerlingen, medewerkers, (groot)ouders en vrijwilligers.

 

Lien, Nele, Sofie, Maxime, Manon, Pieter, Nele, Machteld en Hilde