Skip to main content

Maandag is het genieten van een dagje verlengd weekend.

Dinsdag: we starten met het onthaal, zodat we kunnen vertellen over ons verlengd weekend.
Daarna hebben we nog wel even tijd voor een momentje actief zelfstandig werk.

In de namiddag is er onze herhalingsles van de voorbije lessen koken. Eens zien wie er allemaal onthouden heeft met welk ingrediënt we gewerkt hebben en we er allemaal mee gemaakt hebben.

Woensdag: Geen keuzemoment vandaag. We genieten van het goede weer en trekken naar buiten voor een herfstbingo. We koppelen de lln van Ilysse aan mijn klas en maken duo’s. Ze krijgen een bingokaart met verschillende herfstafbeeldingen en moeten deze prentjes op de speelplaats gaan zoeken.

Tijdens communicatie lezen we het boekje over ‘De bakker’.
We herhalen met Manon & Diethe ook nog eens de termen die we vorige week geoefend hebben: ‘de kaft’/ ‘de prent’/ ‘de auteur’/ ‘de titel’.
We eindigen met vrij spel vandaag. Aangezien communicatie wat uitgelopen is, is er niet zo heel veel tijd meer over

Donderdag: We beginnen aan onze kijkdoos vandaag. We stoppen de buitenkant in een mooi kleurtje met lijm en crêpepapier.
met als gevolg ook gekleurde handjes.
Daarna is het tijd om te gaan zwemmen, we focussen vooral op zwemmen op onze buik/ rug maar zwemmen ook eens op onze zij vandaag. We eindigen met een spelletje dassenroof.

Na de middag gaan we aan de slag op onze computers of ipads.

Vrijdag starten we met muziek: In de muziekles kwam muziekpiet met de sinterklaasliedjeszak. Iedereen mocht om de beurt een liedje trekken uit de zak, en dat zongen we dan. Zo zongen we wel 13 verschillende sintliedjes, en dat gaf een leuke sfeer.

Na de lange speeltijd en de stabilisators, ging Mohi naar de islamles en bleven wij in de klas. We namen er een verhaaltje bij van Jules die cadeautjes vraagt aan Sinterklaas. Eerst hebben we wat verteld over Sinterklaas. We hebben samen het grote boek met allemaal cadeautjes doorlopen. Iedereen stelde zijn verlanglijstje samen. We kunnen dan gaan knutselen en ons lijstje op onze tekening zetten maar dat is voor volgende week.

Na de middag is er voor de jongens nog wat tijd om te chillen op de matten terwijl de dames gaan paardrijden.