Skip to main content
Klas Maxime 2324

Week 20 – 24 november

Deze week staat voornamelijk in het teken van de VOORLEESWEEK en de Voorleesbuddy’s.
Maandag:
We starten de dag met een snel onthaal. Daarna is het tijd om naar het forum te gaan in de lange gang. Daar worden enkele belangrijke zaken verteld. Enerzijds is er de intrede van Sinterklaas, maar ook worden de jarigen van oktober gevierd. Anderzijds is er ook nog wat extra info over de voorleesweek.

Na de speeltijd is het tijd om op onze matten te kruipen. Vandaag geen rollen, er is iets eenmalig aanwezig in Ten Dries en dat gaan we even uittesten. Het is een soort tol waarin we kunnen schommelen.

achteraf nog tijd om wat te spelen en samen af te sluiten.

In de namiddag staan we eerst recht en bekijken we onze aftelkalender van de spiekpietjes nog eens. We verstoppen ook ons spiekpietje voor Sofie die wat later komt in de klas. Na het rechtstaan hebben we bezoek in de klas. De opa van Louis komt langs voor de voorleesweek. Hiervoor verplaatsen we ons naar de bib, waar hij 2 verhaaltjes leest en iedereen geboeid aan het luisteren is.

Dinsdag starten we actief aan onze dag.

Daarna is het tijd voor wat crea (in het geheim zijn ze begonnen aan de nieuwjaarsbrieven)

We sluiten de dag af met het koken. De komende 4 weken staat in teken van kaas, in elk gerecht zal er kaas aanbod komen.
Enkele gaatjes in het bladerdeeg prikken.
Appeltje schillen en dan ook in stukjes snijden.
 
Rode ajuin pellen en nadien in halve ringen snijden.
Klontje boter in de pan. En natuurlijk, de kaas niet vergeten.
We maken een quiche met kaas en voegen er ook een appeltje en een rode ajuin aan toe Op het einde alles mooi afwassen en afdrogen.

Woensdag: We starten met het keuzemoment. Vandaag de keuze tussen een verhaal over Sinterklaas of een knutselactiviteit.
Manon en Zubeyr kiezen voor het verhaaltje. Het is een actief verhaal, waarbij ze zelf heel wat opdrachten mogen uitvoeren.

Diethe gaat knutselen, ze kiest om een zwarte piet te knutselen met als basis een hand.

Tijdens communicatie lezen we verder in het boekje over ‘De Bakker’. We herhalen de woorden ‘kaft’/ ‘prent’/ ’titel’/ ‘auteur’. We wisten ook nog goed welke kleur de kleren van de bakker hebben. Vandaag zien we wat de bakker allemaal maakt. Broden maar ook taarten en koeken.
Wanneer Bernd langs komt is het tijd voor vrij spel vandaag. Zubeyr speelt met de ’tsjoepen’, Manon puzzelt verder en Diethe kiest een gezelschapsspelletje uit de kast.

Daarna proeven we de kaasquiche die we gisteren klaargemaakt hebben. Smullen maar

Donderdag: we starten met ons thema waar we verder werken aan onze kijkdoos. Zoeken maar welke prentjes/ motiefjes we er nu willen inplakken.

Tijd om te gaan zwemmen daarna. Buik/ rug/ al springend… vanalles komt aan bod. We zwemmen heel snel maar dan ook eens traag. We eindigen rustig op de matten, waar Manon en Diethe samen op een mat durven liggen.

In de namiddag installeren we ons achter onze computers.
Oogbesturing, klikcontacten, hoofdcontacten, ipads het komt allemaal aan bod tijdens onze les.

Vrijdag start de dag met Joris en Vicky die komen zingen, voor de moment is het de muzikale sinterklaaszak die passeert. Elk om beurt mogen ze als zwarte piet een liedje uit de grote zak nemen.

Na de stabilisators starten we met ons stiltemomentje tijdens Godsdienst. Wat hadden we vorige week ook alweer gedaan? We luisterden naar het verhaal van ‘Jules en de Sint’. We hadden ook ons verlanglijstje gemaakt. Vandaag gaan we aan de slag met het knutselen van onze brief. Een brief tekenen, er rond kleuren met aquarelpotloden en erover gaan met water. Het wordt een echt schilderij. Tussendoor kijken we naar een aflevering van ‘Dag Sinterklaas’ terwijl Els alles in de brief schrijft.

In de namiddag is er geen paardrijden. Iedereen blijft samen in de klas en mag vrij kiezen wat hij/zij wil doen. Zubeyr heeft ook nog een kort logomomentje met Ellen.
Er wordt gekleurd, aan de slag gegaan met ipads, filmpjes gekeken en nog wat gespeeld op de mat…
Zo de week is alweer gepasseerd.