Skip to main content
Klas Maxime 2324

Week 27 November – 1 December

Maandag starten we bij de klas van Ilysse voor het onthaal, aangezien we maar met 2 zijn. Elk om beurt vertellen we er over ons weekend. Wanneer we beginnen aan het drinken komt Diethe ook nog toe.

Na de speeltijd gaan we op de matten. We werken verder met de rollen. Eerst goed opwarmen en dan mogen we rollen in de grote groene rol.


Er is nog even tijd om iets anders te doen

Chillen na de middag. We luisteren naar een verhaal over Sinterklaas en moeten heel wat dingen opzoeken in het boek. We doen dit als echte zwarte pietjes. Nadien versieren we de ramen van de klas met raamstickers in thema Sinterklaas.Een beetje gek doen en knuffelen was ook nodig.

Dinsdag starten we met zelfstandig werk. Zubeyr fietst opnieuw terwijl Manon met de rijgtouwen aan de slag gaat. Op het einde fietst ze ook nog een beetje.

Diethe voelt zich niet 100% en heeft vooral zin om veel te knuffelen.

Eerst is er nog het inoefenen van de sintliedjes in de lange gang. Tijdens crea is Zubeyr alleen en mag hij heel veel rollen en verder drukken!! Manon is een lange blok op therapie.
Na de middag is alleen Zubeyr in de klas. We maken met hem een fietstochtje in Landegem. Hij heeft er enorm van genoten.

Woensdag starten we opnieuw met keuzemoment. Knutselen of een verhaaltje in thema ‘Sinterklaas’. Zubeyr knutselt een zwarte piet, terwijl Manon naar het verhaal luistert.

Na de speeltijd gaan we naar de Okay boodschappen doen. Manon gaat met de fiets en Zubeyr geniet van een wandeling.

Erna is er nog tijd voor wat vrij spel.

Donderdagochtend starten we met het verder werken aan onze kijkdozen. We werken vandaag de buitenkant verder af. Wie daarmee klaar is plakt ook al enkele dingen aan de binnenkant.
 
Door herstellingswerken aan het zwembad kunnen we vandaag niet gaan zwemmen. Maar Machteld heeft een leuk alternatief voorzien. Terwijl we eerst wat sintliedjes zingen legt Machteld alles klaar.

Machteld maakt een soort van schommel, waarin we kunnen liggen en wiegen van links naar rechts.

Amai, wat leuk was dit!! Dit zullen we proberen vaker te doen in de klas.
In de namiddag werken we nog wat aan de computer. Oefenen op typen, gericht leren klikken of werken met 1/2 hoofdcontacten.
op het einde nog eventjes spelen.

Vrijdag starten we met Joris en Vicky in de klas. We bereiden ons voor op het sintbezoek. Joris vertelt het verhaal over bolle piet die al het snoepgoed proeft en daardoor komt vast te zitten in de schoorsteen. Daar hoort ook een liedje bij. We maken een strofe erbij waarbij piet weer loskomt en naar beneden glijdt. Zo kan hij toch nog marsepein in onze schoenen gooien, en chocolade, en speculaas, …

Na de lange speeltijd met veel Sintmuziek, bleven we in de lange gang. We zongen liedjes van Sinterklaas, hebben onze ‘schoen’ gezet en er was forum van klas Veerle. We kregen hooi en wortels om onze schoen te vullen. We trokken voor een klein half uurtje nog naar de klas en maakten samen nog een adventskrans mét kerstmuziek want zondag start de advent. Het liep dus wat door mekaar.

Na de middag gaan Manon en Michelle paardrijden.
Manon mag vandaag letterlijk de teugels in handen nemen en het paard sturen. Dit lukt haar goed.
 De jongens blijven in de klas en houden het rustig, ze chillen het weekend in.

Fijn weekend!!!